Ruimte voor groei

 

 

GEZOND GEBOUW(D)

"Weg in het Bos" is een van de meest duurzame en circulaire gebouwen van Nijmegen, dat zich in een langgerekte vorm en in kleur voegt naar de bosrijke omgeving.

Alle grondstoffen in dit gebouw zijn óf natuurlijk óf hergebruikt. De basis wordt gevormd door twaalf units, die in een vorig leven jarenlang zijn gebruikt als tijdelijke polikliniek voor een ziekenhuis in Gouda.  

De gevels zijn in damp-open houtskeletbouw gemaakt met natuurlijke isolatie van vlas, aan de binnenzijde afgewerkt met organische klei. De kruipruimte is geïsoleerd met zeeschelpen. Die combinatie zorgt voor een ademend, prettig en gezond binnenklimaat voor gebruikers en gasten.

Tenslotte is het gebouw uiteraard gasloos, NOM (Nul Op De Meter) en grotendeels zelfvoorzienend door 52 zonnepanelen, triple glas, luchtwarmtepomp en balansventilatie.

Ontwerp: 

WEGENS DE CORONA-MAATREGELEN IS ONZE LOCATIE TOT NADER BERICHT BEPERKT TOEGANKELIJK. NEEM CONTACT OP VOOR MEER INFORMATIE EN ALTERNATIEVE PROGRAMMA'S.

ONZE ACTIVITEITEN

In ons multifunctionele gebouw organiseren wij workshops, trainingen, muzieksessies en andere recreatieve dagactiviteiten. Voor deelnemers, trainers en workshopleiders hebben wij beperkt overnachtingsgelegenheid.

Een deel van de activiteiten wordt georganiseerd en uitgevoerd door de bedrijven Van de Ven en Elbers Impuls.

Vragen zijn welkom op ons mailadres ruimte@weginhetbos.nl

Bezoekadres: Bosweg 38, 6523NM Nijmegen. Klik hier voor de route. We zijn goed bereikbaar via openbaar vervoer en stimuleren het gebruik van (elektrische) fiets en ander emissieloos vervoer. 

 Juryrapport: "Qua footprint is dit het duurzaamste ontwerp uit de genomineerden voor de Duurzaamheidsprijs (...) Een mooi project vol slimme installaties, hergebruikte materialen en met een duidelijke verbinding met zijn bosrijke omgeving" (Architectuurcentrum Nijmegen, 6 februari 2020)


De foto's op deze website zijn gemaakt door Ruben Visser